Head Box S2 digital 

Headphone amplifier & High end 32bit and DSD256 DAC

De Pro-Ject Head Box S2 Digital is een compacte en veelzijdige hoofdtelefoonversterker en DAC (digitaal-analoogomzetter). Het apparaat is ontworpen om een hoogwaardige geluidskwaliteit te bieden en is geschikt voor gebruik met een breed scala aan hoofdtelefoons.


De Head Box S2 Digital heeft een solide metalen behuizing die zorgt voor een goede afscherming tegen externe interferentie. Het heeft een strak en minimalistisch ontwerp, met een helder en gemakkelijk af te lezen display aan de voorkant.


Het apparaat ondersteunt verschillende digitale ingangen, waaronder USB, optisch en coaxiaal. Hierdoor kun je het aansluiten op verschillende bronnen, zoals een computer, cd-speler of digitale audiostreamer. Het heeft ook een analoge ingang, zodat je het kunt gebruiken als een stand-alone hoofdtelefoonversterker zonder de DAC-functie.head-box-s2-digital
head-box-s2-digital-silver
head-box-s2-digital-black
pro-ject-head-box--S2-digital-back

De Head Box S2 Digital maakt gebruik van een hoogwaardige DAC-chip om digitale audiosignalen om te zetten in analoge signalen. Dit resulteert in een gedetailleerde en nauwkeurige geluidsweergave, met een goede dynamiek en een breed frequentiebereik. Het apparaat ondersteunt ook hi-res audioformaten, zoals PCM tot 32-bit/768kHz en DSD tot DSD512.


Het apparaat heeft een krachtige hoofdtelefoonversterker die geschikt is voor een breed scala aan hoofdtelefoons, van gevoelige in-ear monitors tot high-impedance over-ear modellen. Het biedt voldoende vermogen om je hoofdtelefoon aan te sturen en een dynamisch en gedetailleerd geluid te leveren.


De Head Box S2 Digital heeft ook enkele handige functies, zoals een afstandsbediening waarmee je het apparaat kunt bedienen vanaf een comfortabele afstand. Het heeft ook een schakelbare gain-functie, waarmee je de versterking kunt aanpassen aan de gevoeligheid van je hoofdtelefoon.


Over het algemeen is de Pro-Ject Head Box S2 Digital een veelzijdige en hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en DAC. Het biedt een uitstekende geluidskwaliteit en is geschikt voor gebruik met verschillende bronnen en hoofdtelefoons. Het is een ideale keuze voor audioliefhebbers die op zoek zijn naar een compact en gebruiksvriendelijk apparaat om hun hoofdtelefoonervaring te verbeteren.Review Michael Schulz “Music is not simply consumed, but listened to consciously“

Pro-Ject proves with the Head Box S2 Digital that great sound is also possible with a moderate budget.