True Balanced- the story

project-phono-box-s3-back-true-balanced
project-true-balanced
project-xlr
project-X8-phono-box-RS2-power-box-rs2-phono
project-X2B-black-true-balanced
project-X8-element
project-X8-walnut
X1-EISA-Winner-2019-2020-12-2

Gebalanceerde audioverbindingen zijn standaard bij professionele muzikanten, opnamestudio's en bij live concerten. Ze zijn altijd beschikbaar geweest in high-end draaitafels en audiosystemen. Het is essentieel om een stabiele en storingsvrije verbinding te hebben, aangezien deze signalen, vooral microfoonsignalen, sterk worden versterkt. Hetzelfde geldt voor de aansluiting van je platenspeler op de phono-voorversterker. Het grote voordeel van een gebalanceerde verbinding is de mogelijkheid om opgepikte ruis en interferentie volledig te verwijderen.

EVENWICHTIGE AANSLUITINGEN VOOR UW DRAAITAFEL THUIS

Phono-signalen zijn 1000 keer kleiner in spanning dan gewone cd-, streaming- of lijnniveausignalen. Daarom heb je, zoals je weet, een phono-voorversterker nodig voor je platenspeler, om het signaal te versterken en bruikbaar te maken voor je "normale" versterker. Uw cartridge is een elektromechanische transducer, net als een microfoon. En net als je cartridge heeft elke microfoon ook een voorversterker nodig! En de belangrijkste overeenkomst: net als een microfoon is uw phono-element een gebalanceerde signaaltransducer! Maar reguliere single-ended phono-voorversterkers verwerken slechts de helft van het beschikbare signaal dat uit de cartridge komt! Ze maken geen gebruik van de evenwichtige aard.

EVENWICHTIG DOOR DE NATUUR

Cartridges zijn van nature gebalanceerde signaaltransducers! U kunt dit eenvoudig zien aan de 4 kleine draadjes aan de achterkant van uw cartridge.

Waarom zijn er 4, het zouden er maar 2 moeten zijn omdat er maar één linker- en één rechterkanaal is? Er zijn er vier, om het simpel te houden, want elk kanaal bestaat twee keer!

Uw cartridge kan spanning opwekken door een magneet te bewegen in een magnetisch veld dat wordt gegenereerd door spoelen eromheen. Vandaar de naam  bewegende magneet (let op: MC-cartridges doen het andersom, ze bewegen de spoelen rond een magneet, vandaar bewegende spoel). En bij elke beweging wek je altijd een positieve en negatieve spanning op. Nogmaals, dit is precies hetzelfde alsof het diafragma van een microfoon beweegt als je er tegen spreekt of zingt. Het resultaat is altijd een positieve en negatieve spanning! Het zou dus gemakkelijk moeten zijn om te beargumenteren dat beide signalen, die gelijk alle belangrijke muzikale informatie bevatten die wacht op versterking, naar de phono-voorversterker moeten worden getransporteerd.

Maar hier is het addertje onder het gras: uw gewone single-ended RCA-kabel is daar simpelweg niet voor ontworpen. Vandaar de naam "single-ended".

Normale coaxiale RCA-kabels kunnen slechts één uiteinde naar uw voorversterker leiden!

Historisch gezien zijn RCA-kabels in HiFi afkomstig van radio-, tape-, cassette- en cd-toepassingen. Die bronnen zijn allemaal al op lijnniveau, dus al (voor)versterkt. Dit maakt ze veel minder kwetsbaar dan microfoon- of phonosignalen. Hoewel ze nog steeds profiteren van gebalanceerde signaaloverdracht (in een opnamestudio of live-omgeving wordt elk signaal op lijnniveau omgezet in een extra stap zodat het gebalanceerd is), kan worden aangevoerd dat het voor thuisgebruik OK is om echt goede enkelvoudige signalen te gebruiken. beëindigde RCA-kabels met de juiste afscherming en de juiste bouwkwaliteit. Maar waarom is dit anders voor draaitafel- of phono-signalen?

HUIDIGE PROBLEMEN

Tegenwoordig interfereren veel elektromagnetische velden met draaitafels. De oorzaken zijn draadloze netwerken en tal van elektronische apparaten in het moderne huis. De RCA-kabel tussen uw platenspeler en uw versterker kan onderweg ruis oppikken. Deze zogenaamde "elektrosmog" kan het piepkleine phonosignaal verstoren en ruis aan uw muziek toevoegen. Deze ruis wordt dan niet verwonderlijk meer dan 1000 keer versterkt in je phono-voorversterker. U kunt dit effect helpen minimaliseren met echt goede, goed gebouwde RCA-kabels gemaakt met uitstekende afscherming en semi-symmetrische bedrading. Maar zelfs dan, terwijl je de effecten op die manier kunt minimaliseren, kun je door voor True Balanced te gaan deze interferenties eigenlijk tenietdoen en er voor 100% volledig vanaf komen. Onze True Balanced Connection doet precies dat - het zorgt ervoor dat vanaf het moment dat u uw cartridge verlaat en de versterkingsfase van uw phono-voorversterker binnengaat, al die interferenties volledig worden opgeheven. Dit is het mooie van gebalanceerde signaaloverdracht!

Samengevat:


Het voordeel van true balanced is dat het een betere signaal-ruisverhouding biedt en een hogere onderdrukking van interferentie en ruis. Dit resulteert in een schonere en nauwkeurigere geluidsweergave, met meer detail, dynamiek en ruimtelijkheid.

Benodigheden:


  • Platenspeler met XLR of mini XLR aansluitingen
  • Phono voorversterker met XLR of mini XLR aansluitingen
  • XLR of mini XLR kabels
  • MC element (Moving Coil)